UITBREIDING VAN KOELCAPACITEIT VOOR LELIEKWEKERIJ NOVASTAR

Wehako heeft onlangs een klimaatcel geleverd bij Leliekwekerij Novastar te ‘s-Gravenzande. Leliekwekerij Novastar produceert jaarlijks 20 miljoen lelies en voor deze bloemen had men extra koelcapaciteit nodig en hebben zij een uitbreiding gedaan van 400 m2. Leliekwekerij Novastar heeft 2 kwekerijen welke samen een oppervlakte hebben van 63.000 m2 waar men jaarrond Orïëntal lelies kweken. Ook is Leliekwekerij Novastar bekend van de kleurrijke regenboog lelies.

“Dankzij deze extra koelruimte kunnen wij onze klanten beter bedienen en de versheid van ons product garanderen zegt Marc Noordam, mede-eigenaar van Leliekwekerij Novastar. De koelcel is voorzien van 5 dubbelzijdige verdampers. Deze zorgen voor een optimale luchtverdeling in de koelcel om te zorgen voor de juiste bewaarcondities voor de snijbloemen.

Optimale goederendoorstroom en GWP

De 2 elektrisch bedienbare deuren zorgen voor een optimale goederendoorstroom in de koelcel. Aan de kaszijde van de koelcel worden de lelies aangevoerd en aan de expeditie zijde worden de lelies na korte opslag weer uit de cel gereden om vervolgens naar de klant te worden getransporteerd.

De luchtgekoelde condensor staat buiten opgesteld in verband met de warmteafgifte en de installatie is voorzien van een milieuvriendelijker koudemiddel, met een lage GWP waarde.
(GWP betekent Global Warming Potential). “Koudemiddelen met een laag GWP dragen minder bij aan het broeikaseffect. Het streven van Wehako is dan ook de installaties met een zo laag mogelijk GWP aan te bieden” geeft Jeffrey Heppe van Wehako aan.

Communicatie en samenwerking

Marc Noordam geeft aan erg te spreken te zijn over de goede communicatie en samenwerking met Wehako en de diverse onderaannemers welke het project tevens realiseerde. Het project is daardoor in een kort tijdsbestek van 3 maanden gerealiseerd. “Door korte lijnen  en duidelijke communicatie met onze leveranciers en de diverse onderaannemers is het voor Wehako mogelijk snel te schakelen en een project als deze snel op te leveren” geeft Jeffrey Heppe aan.

Wilt u weten wat Wehako kan betekenen voor uw koeltechnische vraagstukken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.