SERVICETIPS BIJ WARM WEER

Het mooie weer komt er weer aan en ook in Nederland wil de zon dan nog wel eens gaan schijnen. Zelf tropische temperaturen van boven de 35° C  worden steeds vaker in Nederland behaald. Het warme weer vraagt echter wel het maximale van uw koel/vriesapparatuur en –  installaties. Met het warme weer kan de temperatuur zowel binnen bij u als op het dak, waar de installaties vaak staan opgesteld, erg hoog oplopen. Wehako Koudetechniek geeft u graag een aantal servicetips om uw apparatuur en installaties zo efficiënt mogelijk te laten draaien tijdens de warme dagen.

hoge temperaturen

Preventief onderhoud

Uiteraard is ‘voorkomen beter dan genezen’. Het is dan ook aan te raden een preventieve onderhoudsbeurt te laten uitvoeren aan uw koelapparatuur en -installaties. Dit is uiteraard voor installaties met CO2-equivalent van boven de 5 ton verplicht volgens de huidige wetgeving.

Condensor

Voor uw koelapparatuur en koelinstallaties is het van groot belang dat de condensor zijn warmte goed kan afvoeren. Zorg ervoor dat de luchtstroom vanuit de condensor niet wordt geblokkeerd door objecten, een muur óf stof. De condensor dient geregeld te worden gereinigd, bij voorkeur met een zachte borstel. Kan de condensor de warmteafvoer niet of onvoldoende kwijt, dan gaat dit ten koste van zowel de koelcapaciteit als het verbruik van energie.

Deurbeleid

Ook een juist ‘deurbeleid’ tijdens de warme dagen kan bijdrage aan de efficiëntie van uw apparatuur en installaties. Zorg dat de deuren van uw koel/vriesapparatuur en -cellen niet onnodig open gaan. Door de deuren onnodig te openen kan de temperatuur in uw apparatuur en cellen oplopen.

Verdamper

Zorg dat de verdampers van uw installaties ijsvrij zijn. Door ijsvorming op uw verdampers  kan de verdamper zijn koude lucht minder goed kwijt, wat ten koste van het optimale rendement van uw installaties.

Installaties op het dak

Bij mooi weer met hoge temperaturen vraagt u het maximale van uw koelinstallaties. Bij installaties op het dak kan de temperatuur misschien wel oplopen dat +50°C. Als gevolg van deze warmte is het mogelijk dat de installaties op de hoge druk uitvallen. Dit is eventueel te voorkomen met het koelen van de condensor van uw installatie. Door middel van een watersproeier koelt u de condensor af.

Nieuwsbrief

Wilt u meerdere servicetips van Wehako Koudetechniek ontvangen en op de hoogte blijven van ander (koeltechnisch) nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Mocht er toch een koeltechnische storing optreden dan staat WEHAKO Koudetechniek 24 uur per dag voor u klaar.