KWEKERIJ NOVASTAR LILIES
‘S-GRAVENZANDE

KOELCEL VOOR LELIES

Wehako heeft onlangs een koelcel voor lelies geleverd bij Leliekwekerij Novastar te ‘s-Gravenzande. Leliekwekerij Novastar produceert jaarlijks 20 miljoen lelies en voor deze bloemen had Leliekwekerij Novastar extra koelcapaciteit nodig en hebben zij een uitbreiding gedaan van 400 m2. Leliekwekerij Novastar heeft 2 kwekerijen welke samen een oppervlakte hebben van 63.000 m2 waar men jaarrond Orïëntal lelies kweken.

De koelcel is voorzien van 5 dubbelzijdige verdampers. Deze zorgen voor een optimale luchtverdeling in de koelcel om te zorgen voor optimale bewaarcondities voor de snijbloemen. De 2 elektrisch bedienbare deuren zorgen voor een optimale goederendoorstroom in de koelcel. Aan de kaszijde van de koelcel worden de lelies aangevoerd en aan de expeditie zijde worden de lelies na korte opslag weer uit de cel gereden om vervolgens naar de klant te worden getransporteerd.

De luchtgekoelde condensor staat buiten opgesteld in verband met de warmteafgifte en de installatie werkt op een koudemiddel met een lage GWP waarde. GWP betekent Global Warming Potential en hoe hoger het GWP van het koudemiddel, hoe groter het risico voor de ozonlaag wanneer er een lekkage ontstaat.

Adresgegevens

Kwekerij Novastar Lilies
Woutersweg 67
2691 PN ‘s-Gravenzande
www.novastarlilies.nl

Video

In onderstaande video vind u het interview met de opdrachtgever, Marc Noordam, mede-eigenaar bij Leliekwekerij Novastar. Ook ziet u beelden van het verloop van het project en het koelcel welke wij hebben opgeleverd.

KANTOOR TELEFOON

0174 510 045

24/7 SERVICE

WIJ ZIJN ALTIJD PARAAT

STORING MELDEN

0174 510 045

KANTOOR TELEFOON

0174 510 045

24/7 SERVICE

Wij zijn altijd paraat.

STORING MELDEN

0174 510 045