INTER SCALDES
KRUININGEN

KOELTECHNIEK OP STERRENNIVEAU

In 2023 werd het gerenommeerde Driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen overgenomen door de Pillows Hotels groep, met de exploitatie in handen van de twee Michelinsterrenchef Jeroen Achtien en zijn vrouw, Sanne. Onder deze nieuwe leiding onderging het restaurant een uitgebreide renovatie, inclusief een volledig nieuwe interieur en keuken. Wehako Koudetechniek kreeg de eer om, in opdracht van Qook!, de koeltechniek te verzorgen voor dit prachtige restaurant.

Bij Inter Scaldes liet Wehako opnieuw zien waar het goed in is: het leveren van een totaalpakket aan koeltechnische oplossingen voor zowel de verschillende ruimtes in het restaurant als voor de keuken. Samen met onze partner Qook! zorgden we ervoor dat de apparatuur perfect aansloot bij de mooie inrichting van het restaurant en de open keuken.

Voor de keuken hebben we een koel- en vriescel geplaatst, compleet met bijpassende rekstellingen. Daarnaast zijn diverse koel- en vrieswerkbanken van het Italiaanse merk Coldline geplaatst, allemaal in remote uitvoering, prachtig passend in de geleverde keuken. De patisserie geniet nu van ruimtekoeling waardoor een optimale werktemperatuur tussen +16 en +18 graden wordt gegarandeerd. Ook is er een vrieskastje geplaatst.

Voor de pantry en het servicekantoor zijn 2 remote drankenkoelingen met lades geleverd Voor de wijnruimte is een verdamperinstallatie geplaatst die is aangesloten op het centrale koelsysteem. Deze verdamperinstallatie zorgt voor een perfecte temperatuur en luchtvochtigheid in deze ruimte. Ook is er een gekoelde flessenbak geleverd voor het sommeliers station om zo flessen koel te houden.

De bovengenoemde apparatuur is allemaal remote geleverd en aangesloten op het centrale koelsysteem met digitale scroll, en twee vriesinstallaties. Dit betekent dat de compressor van de apparatuur niet in het apparaat is ingebouwd maar op afstand staat.  Het voordeel van deze oplossing is dat er minimale hinder is van warmte en geluid, aangezien deze aspecten afkomstig zijn van de installatie die nu op een afstand staat. Bovendien biedt dit energievoordelen, aangezien het mogelijk is om meerdere apparaten aan te sluiten op één installatie. Kortom, het is een kwalitatieve oplossing die perfect aansluit bij een restaurant als Inter Scaldes.

We zijn trots dat wij dit project hebben mogen leveren en kijken terug naar een plezierige samenwerking met onze opdrachtgever en eindklant.

Beeldmateriaal Harald Lakerveld ©

Adresgegevens

Inter Scaldes
Zandweg 2
4416 NA Monster
https://www.interscaldes.nl/

KANTOOR TELEFOON

0174 510 045

24/7 SERVICE

WIJ ZIJN ALTIJD PARAAT

STORING MELDEN

0174 510 045

KANTOOR TELEFOON

0174 510 045

24/7 SERVICE

Wij zijn altijd paraat.

STORING MELDEN

0174 510 045